Monique Bouter

Haar naam is Monique Bouter, overdag is zij werkzaam in het team Accounting Finance en deze werkzaamheden worden gecombineerd met grafische klussen. (denk aan visuals bij berichten, presentaties, instructiefilmpjes, zakelijk tekenen etc.). Ze wordt inmiddels de creatieve boekhouder genoemd.

Begonnen met schilderen bij ‘Het Wijks Atelier’ (2003) in Wijk bij Duurstede. Een uitspraak van een leraar is haar goed bijgebleven: ´een citroen hoeft niet geel te zijn´. In de kunst mag dus alles! Diverse workshops, schilder vakanties en cursussen volgden. Sinds december 2006 is ze aangesloten bij een schilderscollectief ‘Contrast’ in Driebergen. Tot aan het moment dat de corona uitbrak, verzorgde dit collectief gezamenlijke exposities, workshops en maandelijks een open atelier.

In 2019 heeft zij het 1e jaar van de fijnschilder academie ‘Art Partout’ gevolgd en daarna een grafische opleiding. Haar creativiteit begonnen als een hobby maar is uitgegroeid tot een ware passie waar zij inmiddels haar werk van heeft gemaakt.

Haar favoriete onderwerpen zijn dieren, bloemen en stillevens. Door met veel lagen verf over elkaar heen te werken, maakt zij er een doorleefd doek van, waarbij er zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van het paletmes. De achtergrond blijft rustig om de aandacht bij het onderwerp te houden. Haar werk is gemaakt om een ruimte op te vrolijken en zo bij te dragen aan een positieve sfeer.

www.mbouter.exto.nl