Marion Buijink

Marion is een fotografe die niet alleen de afdrukknop indrukt: de foto´s ondergaan een intensieve digitale bewerking. Door samenvoegen, verkleuren en versmelten verandert een aantal foto´s tot een semi-abstract geheel, waarna de compositie verfijnd wordt, door op pixelniveau de kleuren, vormen en lijnen te perfectioneren.

Organische vormen, bloemen en architectuur hebben haar interesse. Zij trekt er dan ook regelmatig op uit om in Nederland of over de grens te fotograferen.In haar CityScapes verwerkt zij meerdere foto’s van Europese steden, maar ook torens uit Nederland, tot een geheel waardoor een beeld ontstaat dat je doet afvragen “Waar kijk ik naar?” Oud en nieuw ontmoeten en versterken elkaar in sprekende kleuren.

Haar FlowerArt kenmerkt zich door minutieus geabstraheerde bloemenvormen te arrangeren en te bewerken tot verrassende composities en kleuren. Het eindprodukt wordt, in oplage van 5, afgedrukt op Cotton textured Art paper van Epson, verlijmd op dibond aluminium en afgewerkt met een ophangframe en lijst.

www.marionbuijink.nl