Maaike de Vries

Mijn moeder is de echte kunstenares van ons twee en de reden dat ik met sieraden maken ben begonnen. Voordat de hectiek rond corona begon, zat ik elke vrijdag, met een lekker glaasje wijn, samen met mijn moeder sieraden te maken. Wat begon als een gezellige, incidentele bezigheid mondde al snel uit in het wekelijks maken van allerhande sieraden. De collectie kralen en stenen die mijn moeder in de loop van de jaren heeft verzameld, is enorm. Van Afrikaanse kralen tot bling, je kunt het zo gek niet bedenken of wij hebben er sieraden van gemaakt.

We waren ons aan het oriënteren op onze volgende stap, toen corona roet in het eten gooide en alles op slot ging. Onze plannen kwamen daarmee voor lange tijd op de plank te liggen. Toen Monique Bouter mij onlangs vroeg of ik samen met haar en nog 3 andere dames wilde meedoen aan de Kunstroute, leek me dit dan ook de ultieme kans om deze plannen weer nieuw leven in te blazen!