Laara B. Relaine Rhine * Schilderen *

over de kunstenaar

 

 

Ik wordt ‘gevoed’ door de schoonheid van de natuur. Kleur, structuur, ritme en belichting hebben mij altijd geboeid en is nog steeds een onuitputtelijk bron van inspiratie voor mijn kunst. Voor mij is de natuur een muzikale beleving dat leidt tot ’n diepe verbondenheid met de schepping. Het is een verrijking om mijn impressies te mogen ‘vertalen’ in schilderijen. Mijn betrokkenheid tot de natuur maakte dat ik veel landschappen, bloemen, mineralen, dieren en mensen schilder. Ik werk voornamelijk in aquarel, acryl en encaustiek (gesmolten was).

Toelichting op encaustiek:  het schilderen met vloeibare was

 Encaustiek, het schilderen met warme, vloeibare bijenwas was al in de oudheid bekend en werd door Grieken en Egyptenaren o.a. toegepast. Verschillende methodes zijn in de loop der geschiedenis ontwikkeld. Kenmerkend voor encaustiek is het aanbrengen van de gesmolten was op een ondergrond waarop deze blijft vloeien tot er een gewenste compositie ontstaat.  Om de bijna verloren-gegane encaustiek kunst nieuw leven in te blazen, heeft Laara deze oude techniek opgepakt en over de vele jaren ontwikkeld tot een hoog creatief gehalte en verfijnde kunst.
 
"Naast mijn vaardigheid met aquarel en acryl heb ik mij de laatste jaren steeds meer in het bijenwas-schilderen verdiept. Door vanuit mijn passie te spelen met kleur en vorm creëer ik stemmingen op het doek waaruit figuratieve, evenals non-figuratieve motieven ontstaan; van mensen tot bloemen en landschappen."

Impressie van de kunstwerken

klik op de afbeelding om het hele werk te zien

contact gegevens

Laara Rhine
Venushof 5
3738XH Maartensdijk

Telefoon: 0346212784
Mobiel: 0624334584
E-mail: laara@planet.nl
website: http://pavonine-foundation.com

Expositie adres: Atelier 10
Julianalaan 48, 3956 XN Leersum