Janhein Grimmelt * Digital and fractal art *

over de kunstenaar

 

portret janheinSinds ongeveer 10 jaar houd ik me bezig met digitale kunst. Dat is kunst, gemaakt met computerprogramma’s. Ik maak graag gebruik van fractals, in Nederland ook wel fractalen genoemd. Fractals zijn door de computer gegenereerde complexe meetkundige figuren, waarin chaos een belangrijke rol speelt. Met speciale programma’s zoals Mandelbulb 3D, Ultrafractal en Apophysis worden de afbeeldingen gemaakt, en daarna in Photoshop nabewerkt.

In het verleden heb ik als amateur veel met olieverf geschilderd. Na mijn loopbaan als psycholoog ben ik met computerkunst begonnen en tegenwoordig ben ik daar dagelijks uren mee bezig. Ik exposeer voornamelijk via internet. Mijn werk is daar te vinden op janhein.daportfolio.com. Mijn werk wordt ook gebruikt in websites. Ik sta open voor opdrachten.

Een voordeel van digitale kunst is, dat het kan worden geprint in grote en kleine formaten, op diverse materialen. Zelf geef ik de voorkeur aan printen op speciaal fotopapier, dat vervolgens wordt verlijmd tussen een laag dibond (gelamineerd aluminium), en een laag perspex. Deze bewerking vindt plaats in een gespecialiseerd lab.

Mijn inspiratiebronnen vind ik vooral in het surrealisme (Dali, Magritte, Beksinsky) en magisch realisme (Johfra, Willink). Maar ook zijn er op internet fantastische fractal artists zoals Johan Anderson en Jeremy Brunet te vinden. Ga bijv. naar www.deviantart.com en zoek dan naar fractal art.

Impressie van de kunstwerken

klik op de afbeelding om het hele werk te zien

contact gegevens

Janhein Grimmelt 
Scherpenzeelseweg 48
3956KG Leersum
Mobiel: 0620968565
E-mail: jgrimmelt@gmail.com
website: www.janhein.daportfolio.com

Expositie adres: Atelier 4
Scherpenzeelseweg 48 Leersum