Cocky Kok * Gemengde technieken, w.o. Vilt en Kurk *

over de kunstenaar

 

P1040795 (3)Oude technieken combineren met ‘natuurlijke’ materialen: het levert verrassende effecten op. Dit proces vormt de één van de grondslagen van mijn werk.

Vakkennis, handvaardigheid, gemengd met liefde voor het materiaal, kortom  inspiratie  en ambachtelijkheid  zijn voor mij belangrijke drijfveren. Deze nieuwsgierigheid -samen met het experiment en materiaal - komt tot een integratie in een alchemistisch proces en geeft vernieuwende mogelijkheden.

Zo neem ik b.v. tijdens vakantiereizen  de (stinkende) vachten van inheemse schapen of kamelen mee naar huis- win  oker-zand (basis voor pigmenten) in de groeven van de Provence- of schraap  de schildluizen (cochenille= paarse kleurstof) van de cactussen op Tenerife. Met de bedoeling om het materiaal in mijn atelier  te onderzoeken en te gebruiken.

Op deze manier zijn o.a. mijn vilt, marmertechnieken, kurk-creatie’s, getekende geometrische figuren, iconen en verfbereiding  ontstaan. Vaak resulterend  in producten die praktisch goed bruikbaar/ draagbaar zijn.

Ik geniet van deze vele technieken en combinatiemogelijkheden die ik me eigen heb gemaakt en stel me ook ten doel de kennis daarvan  levend te houden en door te geven. Dat doe ik in de vorm van het geven van workshops of cursussen of  maak ze tot inspiratiebron voor mensen die ik in mijn biografie praktijk’ Het Gulden Spoor’ begeleid.

www.hetguldenspoor.nl

Impressie van de kunstwerken

klik op de afbeelding om het hele werk te zien

contact gegevens

Cocky  Kok 
Prinses Irenelaan 4
3956 XR Leersum
Telefoon: 0343-452010
Mobiel: 06-27032820
E-mail: kok.c@hetnet.nl
website: www.hetguldenspoor.nl

expositie adres Atelier 9
Atelier De Eik Prinses Irenelaan 4  Leersum