Li Hulst-Meijer * gem. techniek *

over de kunstenaar

Een van de dingen die ik doe is tekenen. Tekenen is een heel directe vorm om te vertellen waar je over denkt of wat je ziet en meemaakt. Tekenen heeft wel een beperking, je moet het heel veel doen, juist om dat directe te behouden. Als een soort conditietraining ging ik bijvoorbeeld in de dierentuin tekenen, ook de manege behoort tot de plekken waar altijd wel iets te tekenen valt. Mijn tekeningen hebben niet de intentie een fotografische weergave te zijn, het gaat me meer om wat er te beleven valt. Het tekenen levert vaak inspiratie op voor ander werk.

In dit openatelier is het apenkabinet en enkele bijbehorende tekeningen als ook een van mijn paardenschilderingen (olieverf) aanwezig.

Voor mij is er gek genoeg niet zoveel verschil tussen het figuratieve en het abstracte werk, want in beiden vind je dezelfde lijn, beweging, speelsheid en kleur terug. 

Een andere inspiratie bron komt voort uit mijn deelname aan de groep “Mooie Zooi” bij het kunstgilde. Allerlei materialen en exposities komen hier ter sprake, ik ben er gewoon aan de gang gegaan. Nu ben ik aan het experimenteren met afval slierten. Dit is verpakkingsmateriaal het wordt gebruikt om van alles bij elkaar te houden zoals stenen maar ook om ijskasten of dozen met inhoud. Ik gebruik ze om vormen mee te maken.

Ik ben heel improviserend aan de gang gegaan, zo ontstaat er bij mij eigenlijk altijd wel iets wat een heel eigen uitstraling of uitdrukking heeft.

Mijn pilala’s bijvoorbeeld zijn van dit materiaal gemaakt, zij geven een gevoel zich te willen oprichten net alsof ze levend zijn en gegroeid. Gegroeid zijn ze eigenlijk wel, van het een kwam het ander, ook vind ik merk je in welk jaargetijde ze zijn ontstaan.

Nu ben ik bezig met “mijn hemeltjes” ze zijn van hemelsblauwe slierten. 

Het experiment hoorde altijd al bij mijn werk. Zo zijn de kartonnen apen van het “Het Apenkabinet” ontstaan. Eigenlijk is het gehele Apenkabinet (een apenvoorstelling in en op een meterslange kijkdoos) zo’n experiment, hiervoor ben ik aan het werk gegaan met digitale prints van mijn tekeningen, van karton gemaakte dozen, en reliëfs van gips. 

Ik nodig jullie uit een en ander te komen bekijken in mijn open atelier.

 

Impressie van de kunstwerken

klik op de afbeelding om het hele werk te zien

contact gegevens

Li Hulst-Meijer 

Scherpenzeelseweg 52
3956 KG Leersum
Telefoon: 0343-451239
E-mail: ehulst@ziggo.nl

Expositie adres: Atelier  2
Scherpenzeelseweg 52  Leersum