Joke Tel * Beeldhouwen *

over de kunstenaar

20160503_142321

Joke Tel

Beeldhouwen is voor Joke invulling geven aan een droom die zij als kind al had.Het zien van vormen, beelden in tegels, wolken of een muur van steen was van kleins af aan aanwezig.Met klei begonnen maar het beeld wat in het hoofd zat werd in de klei te stijf of te saai. De techniek van het kijken en opbouwen van een vorm werd gemist. Joke besloot 10 jaar geleden, les gaan volgen in het bewerken van steen en werken in klei aan de hand van een model. Het hakken in steen maakte haar vrij van een vaste voorspelbare vorm. De steen bracht door zijn eigenschappen een nieuwe en opwindende creativiteit.

Het onvoorspelbare, in vorm en kleur maakt het spannend. De steen geeft weerstand en heeft zijn eigen wetten. Te hard slaan of een zwakke plek kan leiden tot een breuk. Dat is niet altijd een ramp, menig beeld werd er beter van. Zij werkt het liefst in albast of harde serpentijn in voornamelijk herkenbare vormen. Het lichaam is door de jaren heen steeds blijven boeien. Joke exposeert regelmatig bij haar thuis of in haar atelier in Ingen, en op diverse plekken op de Utrechtse Heuvelrug en in de Betuwe.

Al 8 jaar heeft zij les bij Jan Dikhoff, in Kunsten Huis Zeist, daar werken ze aan verschillende technieken en boetseren naar model. Ook volgt zij regelmatig losse workshops en cursussen om haar techniek te vervolmaken.Haar beelden mogen aangeraakt worden met een zekere respect voor de steen.

 

Impressie van de kunstwerken

klik op de afbeelding om het hele werk te zien

contact gegevens

Joke Tel
J.E.Penraadstraat 2
4021GK  Maurik

Telefoon: 0344694424
Mobiel: 0620408701
E-mail: joke.tel2@hetnet.nl

Expositie adres: Atelier 9
Nieuwe steeg 2 Leersum