Hilda Kop-Frieling *schilderen & mixed media * † (1933-2014)

over de kunstenaar

Voor Hilda (1933-2014), mede-oprichtster van het Kunstgilde, was het een uitdaging om een werkstuk te beginnen op een nieuw doek of een nieuw vel papier. Ze vond het heel inspirerend om te werken op gebruikte ondergronden, zoals bladzijden uit een oud boek of het doek /papier met krantenpapier te beplakken en daar op te gaan werken.

Hilda schreef over haar zelf :
Ik ben meer een schilder dan een tekenaar. Tekenen doe ik met pastelkrijt of houtskool. Bij het maken van een pasteltekening zijn prachtige kleuren te bereiken. Men moet al werkend oppassen, dat de kleuren zuiver blijven en niet “verstoffen”. In mijn tekeningen valt de nadruk meer op kleur- en vlakkenverdeling dan op tekenlijnen. Een enkele keer teken ik met inkt.

Voor mij is het maken van collages een kwestie van kijken. Het gaat om de wisselwerking tussen ieder toegevoegd stukje papier en alle andere stukjes. Ontstaan mooie lijnen, kleurvlakken, ritmes? Scheuren, plakken, wegkrabben, kleur toevoegen: het is een heerlijke bezigheid.

Het toepassen van technieken vraagt vakmanschap. Met mijn vakmanschap tracht ik onderwerpen, die mij aangrijpen, in beeld te brengen.

Op www.hildakop.nl vindt je veel van haar werk, maar tijdens deze route is haar atelier te bezoeken waar je haar creatieve omgeving kunt zien.

Impressie van de kunstwerken

klik op de afbeelding om het hele werk te zien

contact gegevens

Hilda Kop ( 1933-2014 †)

Traaiweg 4
3956 NP Leersum
Telefoon: 0343-452207
Mobiel:06-31235771

E-mail: kopfrieling@kpnplanet.nl
web site : www.hildakop.nl

Expositie adres: Atelier 7
Traaiweg 4 3956 NP Leersum