Henriette Horlings * beeldhouwen en gemengde techniek *

over de kunstenaar

In vakantiepark Het Grote Bos te Doorn staat mijn atelier “Travertijn”. Net zoals de steen travertijn ontstaat in een warme zuurstofrijke bron, is mijn atelier een broedplaats en inspiratiebron, zowel voor mezelf als voor anderen die zich in en door de beeldende kunst verder willen ontwikkelen.

In mijn atelier leef ik mijn passie voor het beeldhouwen uit. Ik maak graag grote expressieve beelden, meestal met hout uit de Utrechtse Heuvelrug.
Van 2003 tot 2007 heb ik Academie De Wervel gevolgd, om mijn kunstzinnige kwaliteiten te versterken, maar ook om de kracht van beelden en beeldend werken als proces in mijn workshops in te kunnen zetten.

Door de mixed-media werkgroep van het Kunstgilde ben ik weer gaan schilderen en ben ik op zoek gegaan naar de kleurkwaliteiten, waarvan het verven van wol met plantaardige materialen weer een nieuwe wereld voor me heeft geopend.

Tijdens de KAR toon ik mijn werk in de Tombe van Nellesteyn. Deze locatie biedt de mogelijkheid om een breed spectrum van mijn beeldende kunst aan de bezoekers te tonen.

Impressie van de kunstwerken

klik op de afbeelding om het hele werk te zien

contact gegevens

Henriette  Horlings
Van Reenenweg 39
3702SC  Zeist
Telefoon: 0306924190
Mobiel: 0649223912
E-mail: henriette.d.horlings@gmail.com
website: http://www.ateliertravertijn.blogspot.com

Expositie adres: Atelier  3
Tombe van Nellesteijn
Dartheideweg Leersum