Jeannette Wouters

Jeannette heeft haar creativiteit van beide ouders meegekregen dus, zoals zij het ervaart, een uitkomst om zo met verf/vorm en kleur te kunnen spelen. Ze is autodidact en geniet volop van haar atelier in Leersum. Meestal wat muziek op de achtergrond en heerlijk met zichzelf.

In haar werkzame leven is zij actief in de zorg geweest en heeft mede daardoor veel gezien en beleeft. De onderwerpen van haar werken zijn vaak geïnspireerd op processen van hoe we met ons leven soms kunnen/moeten dealen. Dat valt niet altijd mee maar door dat zij zich in beeldtaal kan uitdrukken wordt er ook geheeld… en dat geeft ruimte!

Veel werken zijn opgebouwd uit druppels verf die stuk voor stuk op het doek worden aangebracht en zoals zij het zelf noemt: het doek bouwt aan zijn ziel. Natuurlijk is het van belang om ook buiten je kader te gaan ontdekken en daarom zegt ze ”kom kijken”.

Haar hoogtepunten waren een kunstwerk wat zij op uitnodiging van Stichting Levende Namen in Lochem heeft mogen maken met de titel ”Intentie Piramide”. Dit is te zien op hun website. Maar ook het doek over het leven van Gandhi was een prachtig proces. Dit hangt in Enschede bij de Wereld Vredesvlam.

Haar eigen website blijft een obstakel en niet echt haar ding om zelf te doen maar eens…???
Kom kijken op de M.C.Verloopweg en je zult het beleven.

lefleuvedubonheur@kpnmail.nl
www.arttippingpoint.nl