Hester de Gruijter

Hester de Gruijter -Textielkunst-

Van jongs af aan was Hester al geïnteresseerd in alles wat met draadjes en lapjes te maken had. Ze maakte breiwerk naar eigen ontwerp en kleding op de naaimachine. Daarnaast was zij ook bezig met batikken en weven.

Na de middelbare school volgt de opleiding voor docent handvaardigheid, maar uiteindelijk in een andere branche gaan werken. De textiel bleef echter in haar vrije tijd een grote hobby.
Jaren geleden heeft heeft zij zich aangesloten bij het textielatelier van Scholen in de Kunst in Amersfoort. Dat bleek een gouden greep. Er komen diverse nieuwe technieken aan bod en de samenwerking met de andere leden biedt veel creatieve inspiratie. Jaarlijks vinden er enkele gezamenlijke projecten plaats o.l.v. de docent en wordt hun werk ook regelmatig geëxposeerd. Recent was hun werk te zien bij galerie FRAME in Amersfoort. Ook is Hester lid van de ViltKontaktGroep (regio Utrecht) die diverse activiteiten organiseert. Daarnaast is ze ook weer begonnen met een weefopleiding.

Naast alle bovenstaande disciplines zijn er ook nog het vilten, is ze begonnen met ecoprinten (afdrukken maken van planten waarbij de natuurlijke pigmenten worden gebruikt) en ook een mix van technieken als foto-transfers op stof, verven, knippen en borduren biedt veel mogelijkheden.
Experimenteren met textiele materialen en technieken blijft voor haar een bron van inspiratie.